Mindennapjaimnak mindig része volt a zene, a tánc, az ének. Kicsi gyermekkoromból emlékszem édesanyám és édesapám énekeire, a sok közös családi programra, amelyek formálták személyiségemet, utat mutattak, meghatározták mindazt, aki ma lehetek.

Kiváló óvó néniknek, tanítóknak, általános iskolai és középiskolai tanároknak, főiskolai oktatóknak köszönhetem ismereteimet, sokukra példaként tekintek azóta is.

A Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola táncpedagógusaként Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye két településén, Mályiban és Mezőkeresztesen tanítok.
Bölcsődékben és óvodákban tartok népi játékokon alapuló mozgásfejlesztéseket, néptánc órákat. A Dibbentő-Dobbantó baba-mama foglalkozásokon a legkisebbek vesznek részt legtöbbször édesanyjukkal, nagy örömömre egyre gyakrabban édesapákkal és nagymamákkal is.

Táncpedagógusként és mozgásfejlesztő pedagógusként fontosnak tartom a minél korábbi fejlesztést, játékosan, népi játékok segítségével. A magyar népi játékok, mondókák, énekek széles tárháza áll rendelkezésemre, melyeken keresztül fejlődik a gyermek mozgáskészsége, egyensúlya, koordinációja, testtudata, kézügyessége, ritmikai készsége, szókincse, beszédkészsége, kialakulnak a csoportos viselkedési formák. Valamennyi foglalkozásomon arra törekszem, hogy a rám bízott gyermekek alapkészségeit és képességeit fejlesztve, elérjék az önmagukhoz viszonyított maximális teljesítményt.

A Kuncogó biztosítja, hogy a gyermekek észrevétlenül fejlődjenek; örömmel, kuncogással teljenek mindennapjaik. Fantasztikus megtapasztalni, hogy a különböző játéktípusok milyen eredményesen adaptálhatók az általam tanított különböző korosztályokba; ha kell feszültséget old, együttműködésre kész légkört teremt, felfrissít, jókedvre derít, és még mi mindent segít…
Szeretném továbbadni gyerekeknek, szülőknek, kisgyermeknevelőknek, óvodapedagógusoknak, tanítóknak mindazt az értéket, amely magyar anyanyelvünkben, játékainkban, énekeinkben kincsként megtalálható. Ebben van segítségemre a Kuncogó.

Foglalkozásaim:

• Dibbentő-Dobbantó minden szerdánként 10 órától a Mályi Móra Ferenc Közösségi Házban

• Vesszőparipa foglalkozás kisiskolásoknak a Mályi Móra Ferenc Közösségi Házban

• Iskolára hangoló óvodásoknak a Mályi Móra Ferenc Közösségi Házban

Bővebb információ: tanc.monika@gmail.com