Szabados Zsuzsanna vagyok gyermektánc szakirányon szakvizsgázott óvodapedagógus, Népmesekincstár mesefoglalkozásvezető.

A zene gyermekkorom óta az életem része, ami örömöt, feltöltődést és rengeteg szeretetet adott és ad azóta is minden nap. A népi játékok, mesék, hangszerek, mozdulatok világának szeretete fontos része a pedagógiai munkámnak.

A varázslatos mesei úton édesanyám indított el, amit követett a zene és hangszerek megismerése. Furulyázom, citerázom, színes tubafonon játszom, kalimbával ismerkedek.

Kisgyermek korom óta csodás pedagógusok, mentorok kísérték az utamat, akiktől sokat tanulhattam. Fontos számomra a mesék erejét megmutatni népköltészeti alkotások és érzékszervi tapasztalások segítségével.
Az egyik kedvenc kézcsipkedőm adta az inspirációt a meseműhelyem nevéhez (Csíp csíp, csibőrcke, mág mág Magóricska…).

Elmondhatom, hogy a tenyeresdi, ujjasdi, kézcsipkedő és rajzoltató játékok mind – mind nagyon közkedveltek a gyermekcsoportjaim között.

Óvodapedagógusként Budapesten dolgozom a 13. kerületben a Mese Tagóvodában és ott a gyermekeim sokszor énekelt kedvence a Cica fogott egeret.

Munkámba igazán beleillik a Kuncogó szemlélet, aminek köszönhetően még tudatosabb lettem. Mindig figyelek arra, hogy számos dallam nélküli ritmikus szöveg megelőzze az énekes játék tanulását a mindennapokban.

2-8 éves korú gyermekekkel foglalkozom és jó látni az a koncentrációt, odafordulást, kíváncsiságot és tudásvágyat, amit körbelengi a foglalkozásokat. Szeretnek párban játszani, a ritmikus vonalak, dallamos formák köré a kisebbeknek mesei keretet álmodok meg, melyben szeretnek alkotni, énekelni.

A Kuncogó kéztorna ❤️💙 kiscsoportos kortól megjelenik a foglalkozásokon és tapasztalom a fejődést az agyféltekék összehangolásában, koncentrációban, szem – kéz koordinációban.

Jó látni, hogy azt a boldogságot élik át, amit én is megkaptam a szüleimtől, nagyszüleimtől gyerekkoromban.

Foglalkozásaim:

Magóricska Meseműhely Monoron havonta két alkalommal csötörtökön a Vigadóban 17:30-tól.

Táncoló aprócskák foglalkozás Gyömrőn kedden 16:30-tól  Monoron szerdán 17:30-tól havonta két alkalommal.

Információk és részletek: szabadoszsuzsanna89@gmail.com