VI. Hétköznapi Pedagógus Szakmai Nap

2022.04.20. Nyírtelek

Alapkészségek fejlődésének támogatása népi játékokon keresztül – a népi játékok a fejlesztés tükrében

Általvető a Hagyományok Házában

Néphagyomány a fejlesztő pedagógiában

2022. február 24. 19 óra

A programfüzet ITT elérhető.

Tatárné Nagy Ágnes munkásságát a néphagyomány és a fejlesztő pedagógia egyedi találkozása jellemzi: néptánc foglalkozást tart óvodáskorú mozgássérült gyermekeknek, baba-mama csoportot és gyermek néptánccsoportot vezet.

A konduktív pedagógia a mozgássérült gyermekek fejlesztésével és rehabilitációjával foglalkozik. Ágnes ebbe, a Pető András orvos-gyógypedagógus által kidolgozott konduktív pedagógiai módszerbe szövi bele az énekes-mozgásos népi játékok és a néptánc elemeit.

Hogyan ér össze a gyermekfolklór és a konduktív pedagógia eszköztára? A gyakorlatban is jártas fiatal neveléskutató szakember segítségével ezt az izgalmas témát járjuk körbe a februári Általvető műsorában.

Házigazda: Sándor Ildikó 

Közreműködik: Guessous Mesi (és Barvich Iván, Boros Gerzson Dávid)

További részletek a Hagyományok Háza oldalán!

Zenei nevelés a korai években

2022.02.01. ELTE TÓK online konferencia

𝟐𝟎𝟐𝟐.𝟎𝟐.𝟎𝟏-jén az ELTE TÓK által szervezett online konferencián fogok előadni a Kuncogóról, a konduktív etnopedagógiáról. (10:55-11:15) 
Az online konferencián lehetőség van külsősöknek is részt venni, ehhez emailben történő regisztráció szükséges!
További részletek és jelentkezés: ITT

2021. december 12. Budapest – Hagyományok háza

Találkozzunk!

2021. november 20. Budapest – Hagyományok háza

Szent András havi pásztor vigadalom

14:45-15:30 – Kuncogó táncház (akadálymentes táncház) 

Tatárné Nagy Ágnes vezetésével „Kuncogó” táncházban perdülhet táncra minden fiatal és felnőtt érdeklődő, mely az egyenlő esélyű hozzáférés elve alapján, akadálymentesített lebonyolítású lesz.

Találkozzunk!

Hagyományok Háza

2021. október 18. Székesfehérvár

A Szent István Király Múzeum Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával közösen tudományos konferenciát szervez Moskovszky Éva, a neves játékkutató és kultúrtörténész emlékére.
A 7. alkalommal megrendezett konferenciának az elmúlt évekhez hasonlóan a Hetedhét Játékmúzeum – Moskovszky és Réber Gyűjtemény ad otthont, 2021. október 18-án.

Az idei konferencia címe: A játék fiatalít! A cím a rendezvény alapvető céljára utal, miszerint szeretnénk lehetőséget biztosítani fiatal kutatók számára tudományos eredményeik prezentálására, ezenfelül személyes és szakmai kapcsolatok és együttműködések kiépítésére.

12:10-12:25 között fogok előadni a Konduktív etnopedagógiáról, a Kuncogó szemléletről! ❤︎

Találkozzunk!

Ölbeli foglalkozás Törökszentmiklósón

2021. október 9. 15 óra

Szeretettel várom a legkisebbeket a Kuncogó foglalkozásra! Ölbeli játékok és mondókák, táncos játékok az őszi ünnepkörnek megfelelően!

Találkozzunk október 9-én! ♥️