Online kiadványok

Hangok és betűk világa a népi szövegekben


Kuncogó ABC online kiadványban a hangok és betűk előfordulása alapján jelennek meg a  népi szövegek: játékok, mondókák, népdalok, csujogatások. A leírások helyett a hangok képzése, azok előfordulási arányai szerepelnek, melyek tudatos alkalmazása óvodás és kisiskolás korban ajánlott.
A játékok újszülött kortól alkalmazhatóak, hiszen megjelennek arcmutogatók, lovagoltatók, stb., de ekkor még természetesen nem a hangok helyes képzése, felismerése a cél. Használjuk ezeket preventív jelleggel!

Az írás és olvasás nehéz tudomány! Azonban, ha már az óvodában is éneklik, hallják, játék közben mondogatják ezeket a szövegeket, könnyebben eligazodnak majd a hangok és betűk világában az iskolában, s ezáltal megtámogatjuk az óvoda-iskola átmenetet is.

Az összesen 82 népi szövegből 12 hanganyag 🎶 és 1 videó 🎥 segíti az elsajátítást.

A kiadványban megjelenő játéktípusok: arcmutogató, arcsimogató, hintáztató, lovagoltató, táncoltató, kézcsípkedő, találós kérdés, guggolós körjáték, páros forgó, sótörés, vonáshúzogató, nyelvtörő, párválasztó körjáték, kifordulós körjáték, csúfoló, leánykérő játék, vonuló, gyűrűsdi, stb.

A Kuncogó ABC kiegészítéseként sujtás (díszítő)motívumok ihlette, agyféltekék összehangolását is elősegítő vonalvezetési mintákat találtok az egyszerűbb formáktól az egészen bonyolult verziókig. (➡️videó🎥)

A kiadvány ára 4990 Ft.
A típusokhoz tartozó leírásokat találsz a Kuncogó-gyűjteményben: https://www.kuncogo.hu/kuncogo-gyujtemeny/jatekok-tipus-szerint/

🌸🌱Kuncogó Kikelet🌱🌸

A Kuncogó Kikelet online kiadványban összesen 𝟒𝟓 játék, mondóka és ének található.
☀️🌧 Időjárás🌧☀️
🌸🌱Növények és állatok🐞🦋
🌿Böjti játékok🌿
🎵Dalok: kiszehajtás, villőzés, pünkösd🎵
🥰Játékfűzés és szempontok🥰

Összesen 𝟐𝟎 hanganyag! 🎤🎶

Az online kiadvány ára: 4990 Ft.

Minden hétre egy játék

A •M i n d e n h é t r e e g y j á t é k• #online kiadvány 𝟓𝟐+𝟏 játéktípust tartalmaz, minden játéktípushoz egy konkrét példával.
A leírások mellett alkalmazási lehetőségek, életkori sajátosságok (ajánlott életkor), illetve a fejlesztési területek is megjelennek minden típusnál. (+hanganyag 🎶)
A játékok újszülött kortól kisiskolás korig szólnak.
A játéktípusok és a hozzájuk kapcsolódó példák segítenek egy-egy típus közelebbi megértését, megismerését, pontos alkalmazását.

A Minden hétre egy játék online kiadvány ára: 5290 Ft

Ölbeli ötletelő

Kuncogó – Ölbeli ötletelő sorozat első sorban a 0-3 éves korosztály számára tartalmaz játékokat és mondókákat. Gyakorlati útmutató a mindennapokhoz.
A 10 részből álló sorozatban minden részben 5 játék és 5 mondóka, illetve az ezekhez tartozó leírások találhatóak fejlesztési területekkel.
A sorozat leendő szülőknek, szülőknek, szakembereknek is kiváló ismertető, ahol a koragyermekkori sajátosságokhoz kapcsolódóan bővíthetik tudásukat.


Tanuljuk újra együtt a játékos anyanyelvünk, hogy továbbadhassuk gyermekeinknek, unokáinknak!

Rendeld meg az elsőt vagy egyben a 10 részt!

1. rész: 1490 Ft: 5 játék és 5 mondóka

10 rész egyben 9990 Ft (999 Ft/rész): 50 játék + 50 mondóka= 100

❤️ 50 játék
🧡 50 mondóka
💛 30 hanganyag (QR kód)
💚 játékleírások
💙 gyakorlati útmutatók
💜 életkori sajátosságok
🤍 fejlesztési területek

10 részes sorozat:

1 – megérett a meggy: 🖐🏻🐎👂🏻👫👏🏻🐞🐤🌧🍀😴
2 – csipkebokor vessző: 🌳🤱🏼🤛🏻🤚🏻🪢👞🥣☀️💦🫐
3 – te vagy az én párom: 💃🏼🧏🏻‍♀️😆🦶🏻🍎🐔🐥🌾🐌💤
4 – megcsípett a légy: 🤏🏻🐎🫂👋🏻👶🏼🐤🧍🏼‍♀️🐞🌧🍏
5 – most érik a tök: 🧏🏻‍♀️🤗🤲🏻👥🌀🌦🐤🧑🏻‍⚕️🌳🤱🏼
6 – hasad a pad: 🪲👏🏻🌾👫👩‍❤️‍👨🧍🏽🐚🐞🌿😴
7 – dörög az ég: 🏠🤗🤏🏻🐎🫂🌞🌦🪶🤫🐑
8 – üres a polc: 👃🏻👤🤱🏼🤏🏻🪢🤝🧍🏼‍♀️🦋👩‍👧😴
9 – kis Ferenc: 🤛🏻👏🏻🖐🏻🐎🌀🛁🐤👩🏼‍⚕️🐌🙏🏻
10 – tiszta víz: 🥰👥↔️👣👫🤫🌦☀️🤱🏼❤️

Ünnepváró Kuncogó

Az Ünnepváró Kuncogó összeállításban összesen 50 játék, mondóka és dal található a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan.

A karácsonyi ünnepkör az adventi időszakkal kezdődik, advent első vasárnapjától – karácsonyt megelőző 4. vasárnap – , és vízkeresztig – január 6. – tart. Ebbe beletartozik a a karácsonyi készülődés, a várakozás, az ünnepre hangolódás, és sok számos jelen nap is (András nap, Borbála napja, Szent Miklós, Luca napja, szenteste, karácsony, aprószentek, újév, vízkereszt).

🕯❄️🎅🏼🧙🏻👼🏻⛄️🎄♥️🎶

Az Ünnepváró összeállítás: 4990 Ft

Kuncogó Ősz

A 🍂Kuncogó – ŐSZ🍂 első sorban újszülött kortól óvodás korig tartalmaz játékokat, mondókákat és dalokat, zenehallgatási anyagokat. Gyakorlati útmutató a mindennapokhoz, melyek alapvetően alkalmazhatóak más időszakban is. Szülők, leendő szülők és szakemberek számára is használható gyűjtemény. Elméleti és gyakorlati tapasztalatokra épülve jelennek meg a játékadaptációk, melyek egyszerűen beépíthetőek a mindennapi tevékenységekbe, a nevelői és oktatói folyamatokba. Az életkor megjelölése mellett megjelennek a fejlesztési területek, melyek a legfontosabbak egy-egy adott játéknál.

Tartalomjegyzék:

1. Állatok 🦊🐇🐐🐑🐌🐔🐥🦆🦃🐷
2. Gyümölcsök 🍎🍐🍏🍇
3. Zöldségek 🥕🌽🥔🎃
4. Időjárás 🌧🌤🌬💨
5. Színek 💚💛🧡❤️🤎

Az összesen 5️⃣0️⃣ játék, mondóka, dal: 4990 Ft.